update


Long time no see, men nu tänkte jag  att det var dags för lite uppdatering. Jag har varit sjukt busy nu ett tag. mina vardagar har sett ut så här:
kommit hem runt 11pm
      ↓
 plugga för finals eller göra homework
      ↓
stupa i säng 
      ↓
 upp 6am för att duscha
      ↓
skola 8.15am - 3.30pm
      ↓
basket (match eller träning) 
      ↓
vänta på musical practice (eller göra något annat i Mt sterling )
      ↓
hem runt 11pm 
 
har kaffe att tacka för att orka hålla ögonen öppna och det faktum att jag har sovit igenom både en tornado och jordbävning (kanske milda men) det säger väl en del om hur trött jag har varit.....
 
 .....det där inlägget skrev jag när det fortfarande var skola, Jullovet har varit bra hittills! Jag har dock dragit på mig en rejäl förkylning, men jag kämpar på.
 

 
Julen här var annorlunda men bra! I stället för att öppna julkklappar efter kalle på julafton var jag tvungen att vänta tills den 25e, men klapparna öppnades på morgonen. Hemma träffas man och äter innan och sedan klapparna på kvällen, i USA är det klappar först och sedan fokus på mat. 
 
  
 
 
Vi hjälppte också till med att dela ut donerade julkklappar till familjer som inte har råd med leksaker till barnen. Man tog ett barn och hjälpte han/henne att bära och välja ut leksaker. Barnens föräldrar fick inte följa med in i rummet eftersom det tydligen är vanligt att de vuxna väljer saker som de antingen kan sälja eller tror att barnen vill ha... men tanken var att barnen skulle få välja precis vad de ville ha. Det var så sorgligt att se vissa av dem, med sandaler eller trasiga skor mitt i vintern eller utan jackor vantar osv. men det kändes underbart att se deras ansikten lysa upp and crack up in a smile. jag har inte gjort något liknande förut men det kände väldigt bra!
 
 
Maja just being a snowman, a normal day in America↓
 

Annars har det varit mycket basket den senaste tiden, både i Blue Crew och filmande för tjejorna. I helgen har det varit en turnering i MoCo. Bilderna är dock från en annan match, precis innan jul.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Från oss alla till er alla


En riktigt GOD JUL!
 
 

Det Här Med Kyrkan


Något som är en extrem skillnad från Sverige är det här med kyrkan. Min värdfamilj är väldigt troende kristna och det innebär kyrka inte bara varje söndagsmorgon utan även söndag- och onsdagskvällar. Söndagar spenderar jag i princip hela dagen i kyrkan. First service är mellan 9 och 10.30 , second service börjar 11 och avslutas runt 12.30. Efter det åker vi antingen och äter med några personer från kyrkan, vilka det är varierar från gång till gång, innan vi är klara med det är det i princip dags att åka tillbaka till kyrkan för youth. Eftersom min familj är väldigt involverad i allt som händer i kyrkan blir det också så att vi stannar i kyrkan hela dagen. Onsdagar är det youth igen... jag kan säga att det inte är så farligt som det låter och nej jag har inte gått och blivit troende. På youth pratar vi (en grupp med high schoolers) om normala problem och val man ställs inför som en ungdom. Såklart pratas det en hel del om Jesus och gud, himlen och helvetet men då brukar jag stänga av öronen.
 
När jag kom hit trodde jag att det skulle finnas ett starbucks i varenda gatuhörn, som det fanns i Seattle, men för starbucks måste man åka till ett annat County. Däremot finns det en kyrka i princip varje gatuhörn, eller kanske vartannat. Frågan här är inte går du till kyrkan utan VILKEN kyrka går du till. Men kyrkorna här är annorlunda. De anordnar aktiviteter så som the race , som var tre onsdagar lång. Det var fyra eller fem lag, jag var grön som de flesta andra seniors, och varje vecka var det en tävling. till exempel skulle vi få hela laget upp för en backe på mindre än tre minuter. Det låter kanske inte så svårt men plussa på en pressenning fylld med vatten och såpa så är det inte lika lätt längre. Slutade med en skrattande bunt längst ner på presenningen, med såpa överallt! Jag blir lika förvånad varje gång en kyrka anordnar något, för i Sverige hade ingen kommit här var vi runt 300  freshmens till Seniors om inte mer än så.
 
I början av min vistelse här tyckte jag att det var ganska stelt att gå till kyrkan, det kändes som att alla visste att jag inte var troende och när the preacher pratade om "anti-christ" kändes det som att alla tittade ännu mer på mig, men jag vet nu att de bara är i mitt huvud för när jag berättar det för någon blir alla lika chockade, även om jag får svar som "well, i'm glad that you're here, you came to the right place (syftat på kyrkan)" eller "i'm going to pray for you" så vet jag att de inte dömmer mig. Har också fått uppleva att de ber innan matcher och att (iaf i  båda basket lagen) spelare har anordnat så att en pastor kommer en gång i veckan och ber/predikar lite. 
 
pjuuuuh! långt inlägg!

Indiana, october


hittade några bilder från Brown County, Indiana
Sjukt att det redan är nästan två månader sedan! 
 
 
 
 
Jag och Theresa! Hon är så himla lik min faster i sättet att det känns som att de är samma person. Är det inte konstigt att två personer som aldrig träffat varandra kan ha så mycket samma personlighet? 
 
Kärlek från USA!

New York dag 3-4


Sista dagen tog jag inte många bilder alls utan fokuserade på shopping och att titta i china town. Vi var också och hälsade på i Jordans apartment. Tog inga bilder där, det är ingen stor lägenhet men den är skitmysig och fint inredd! skulle inte banga på att flytta in där någon dag i veckan, vem vill inte bo i New York ? 
 
 
 
 
Medans de andra var på 9/11 memorial (som jag redan sett 2 gånger) bar jag, kevin, jordan och Andy allas bagage från hotellet till stationen. de tio längsta blocken i mitt liv haha men vi klarade det! 
 
 

New York dag 2


Började dagen med att boka biljetter till mamma mia (mobilbild)
 
to...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
At the subway, trying to find our way by ourselves, everything was good (except that we took the wrong one twice) until...
 
Mathis plötsligt bestämde sig för att vi var på fel tunnelbana ännu en gång och hoppade av! 
 
Utan mobil bestämde vi oss för att vänta och sedan åka tillbaka till stationen han hoppade av på, eftersom vi inte visste om han skulle åka till oss lämnade vi ett meddelande
 
Där var han inte heller, nu började vi bli oroliga på riktigt...
 
Efter lite väntan kom han dock tillbaka! och vi hittade till the museum of natural history, ni vet från natt på muséet
 
 
 
På kvällen såg vi Mamma Mia, grymt bra musikal! 
 
 
 
 
 
 

The travel


min kamera var död första dagen så här kommer några bilder från Paulines kamera från resan dit och första kvällen. Några fler bilder från Thanksgiving kommer också !
 
I väntan på tåget
 
 
 
 
 
 
Precis kommit till hotellet
 
Grand central station
 
My american family!
 
Pianot från filmen Big
 
nyårslöften/wishes från folk som de släppte som konfetti på nyår!
 
the newyears eve ball
 

 
i väntan på macy's parade
 
förbereder picknicken i central park
 
 
 
Staten Island
 
 
 
 

New York dag 1, Thanksgiving day


i mitt lilla "nest" påvägen dit
 
I väntan på macy's parade , trött och kall!
 
Pauline
 
Starbucks gjorde väntan lite bättre!
 
Lisa förbereder Jacksons "it's my birthday" skylt, eftersom det var hans födelsedag!
 
Polisbil
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Enorm Snobben balong!
 
Miss America
 
 
 
New York PD hade sin plats också
 
Clown! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Santa's Float
 
 

 
I Central park
 
Carmela 
 
Kenzie och Jackson
 
Jamilla and Andy
 
Meee!
 
Efter lunch i Central park åkte vi till Staten Island
 
Där vi såg statue of liberty i solnedgången
 
Försökte fånga hur vackert manhattan är på kvällen från vattnet, det gick ju sådär lol,
men åker ni någon gång till New York rekomenderar jag verkligen att ta tunnelbanan till staten island och ta en färja därifrån, utsikten på kvällen takes yout breath away! Färjan är dessutom gratis!
 
 
På färjan, lite smått sliten efter en lååång dag i kylan
 
Avslutade dagen med lite blackfriday shopping
 
 
 
 
 
 
 

Thanksgiving


Hejsan allihopa!
Jusst nu sitter jag nyduschad och mätt i soffan i mitt amerikanska hem. Ute är det kallt men ingen snö. Det känns konstigt att det redan är första advent och att för exakt ett år sedan var jag i London! Känns mer som att det var hundra år sedan. I USA uppmärksammar de inte alls första advent men julsånger har spelats på radion hela November. Något de däremot uppmärksammar och firar massor är Thanksgiving, som var i torsdags. Min thanksgiving var inte den traditionella amerikanska Thanksgivingen utan jag befann mig i New York, där vi såg Macy's parade och åt turkey salad i Central park... och mycket mer! Vi åkte från new york sent igårkväll och kom hit idag. Vi gjorde ett stopp hos Nanna och åt en sen thanksgiving dinner (lunch) med släkten som hade kommit hit från Tennessee. Bordet var dukat med allt från kalkon till pumpkin pie. Underbart gott! 
 
Jag har ju också gott och blivit manager för the basketball team! Det suger verkligen att jag inte kan göra någon sport alls härborta... men jag börjar sakta men säkert vänja mig med tanken. Spelarna är iaf jätteroliga att umgås med så jag är nöjd ändå ! Har även sett Catching fire, de som inte redan sett den borde ta sig till närmaste biograf och göra det. 
 
Jag var på en talang jakt och delade ut priser för någon helg sedan
 
 
 
 
 
Jag fick ett paket från familjen som jag saknar som jag vet inte vad! Ibland önskar jag att jag kunde komma hem, bara för en liten stund och krama om alla mina älskade svenskar och sen komma tillbaka och fortsätta som vanligt i USA, men de kramarna får vänta drygt ett halvår till. 
 
Lägger upp bilder från New York om en liten stund!