HAITI!


Hej! Jag kom precis hem från en underbar resa till Haiti. Jag åkte tillsammans med ett team på 14 andra personer. Organisationen heter Children's lifeline och de jobbar inte bara med att hjälpa till för stunden med mat osv utan de satsar på att utbilda för olika jobb och på så sätt hjälpa i längden. Det delar även ut mat till runt 8,000 personer varje dag. Jag blev kär i kulturen,människorna och klimatet...Jag är hundra på att jag någon dag ska åka tillbaka dit. Även fast folket är extremt fattigt och i princip inte har någonting, är de det lyckligaste, pålitligaste, kärleksfulla och givmilda människorna jag har träffat. 
 
Jag tänkte göra en video för att visa så många bilder jag kan men här kommer några :
 
 Ett bra exempel är den här lilla tjejen som bor på ett barnhem vi besökte, om man ens kan kalla det för det. Det bestod av ett halvfärdigt betonghus, största delen var utan tak och hade rum med bara våningsängar i rader utan andra möbler. Vi delade ut godis till barnen och hon hade problem med att öppna hennes, så jag erbjöd hjälp så gott jag kunde med bodylanguage. Efteråt ville hon att jag skulle lyfta upp henne och hon strålade av lycka för den lilla klubban. Efter att ha ätit lite ville hon dela med sig till alla runtomkring sig istället för att äta allt själv. 
 
DEn här bilden kanske inte ser särskilt speciell ut, men för folket i Haiti betyder det allt. Den här lilla kanalen är deras dusch, dricksvatten, det är i den de tvättar sina kläder och diskar sin disk. Den går genom hela samhället och jag vill inte ens tänka på hur det måste kännas att diska sin disk i samma vatten som någon annan tvättar sif själv i eller ännu värre att dricka det. 
 
 
 Alla barn var helt galna i fotografier, tog man fram en kamera eller telefon ville ALLA vara med i en bild eller ta bilder. Det var något jag hade svårt med i början, men jag oroade mig helt i onödan och det imponerade mig sjukt mycket, man kunde nämligen utan problem ge en iphone till små barn och låta de ta bilder och efter en liten stund får man tillbaka den helt oskadd. Samma sak med en kamera. 
 
Som sagt en underbar resa, ska försöka skriva lite mer detaljerat vad vi gjorde under veckan, but it's time to hit the bed for me lol!